Sinds kort proberen Yelmen en mezelf een gezondere levensstijl te volgen. Niet alleen om kilo’s kwijt te geraken maar vooral om ons fitter te voelen.
Een traditioneel streng dieet volgen lukt ons niet, we houden dat een week vol en dat is het ook. Ik ben persoonlijk meer fan om je levensstijl aan te passen, zodat gezonder eten een gewoonte wordt. In het begin is het aanpassen en zoeken hoe je recepten kan aanpassen of vervangen om ervoor te zorgen dat je een gezonde versie hebt.

Iedereen die ons kent, weet dat eten centraal staat in ons leven, het is onze hobby. We gaan graag op restaurant, nodigen graag vrienden uit om te laten genieten van onze kookkunsten. We willen dit niet laten. Als je nooit eens mag “zeuren” dan is het niet vol te houden. Als we 5 dagen van de 7 al gezond eten ben ik al tevreden, met de nodige portie sport erbij komt dat helemaal goed!

Vandaag maakte ik mijn eigen versie van lasagne er was veel vraag naar het recept dus bij deze:

Boodschappenlijstje

  • pompoen lasagnevellen
  • vegetarisch gehakt (hoeveelheid naar keuze)
  • zakje kant en klare spaghetti groenten (bij de versafdeling in Delhaize) of verse groente die je zelf voorbereid
  • 1 blik tomaten in blokjes
  • 1 brik tomatenpuree
  • spinazie
  • fetakaas
  • zakje gemalen mozzarella
  • kokosolie om te bakken

stappenplan

Je start met het bakken van het gehakt, daarna voeg je de groenten toe. Je kunt de spaghetti saus maken naar eigen wens, zelf kocht ik een zakje versie spaghetti groenten die al gesneden zijn om tijd te winnen.
Wanner de groentes voldoende gestoofd zijn voeg je het blik tomaten toe en de tomatenpuree. Laat dit geheel zo’n 20 รก 25 min pruttelen.


Terwijl verbrokkel je de fetakaas en meng je deze met de helft van de mozzarella erdoor.
Wanneer de wortels bijtgaar zijn mag de saus van het vuur en kun je beginnen aan de laagjes.
Neem een ovenschaal, je kunt deze eerst inwrijven met wat kokosolie zodat de lasagne straks goed schepbaar is. Ik begon met een laagje spaghettisaus, dan de pompoen vellen, daarna spinazie bestrooid met fetakaas en mozzarella, en dan terug pompoen vellen, … bestrooi de bovenkant van de lasagne met het restje mozzarella.


Plaats de lasagne in een voorverwarmde oven op 200 graden gedurende 20-25 min. Als je zeker wilt zijn dat de pompoen gaar is, prik je er eens in met een vork!

Smakelijk!