Na mijn post op Instagram waren er veel mensen nieuwsgierig naar het recept, bij deze:

Boodschappenlijstje

  • 1 wortel
  • 3 stengels selder
  • 1 puntpaprika
  • 1 rode paprika
  • 3 teentjes look
  • 1 ajuin + zakdoek om de traantjes mee te deppen
  • 2 chilipepers zonder pitjes
  • 800 gram tomaten in blokjes uit blik
  • 400 gram rode bonen
  • 600 gram varken/kalfsgehakt
  • 40 gram donkere chocolade
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/4 theelepel kaneel
  • koriander 10 gram in de saus, de rest als afwerking
  • zure room om af te werken in je bord
  • Serveer met rijst naar keuze

Stappenplan

Omdat wij nogal smossers zijn, is de eerste stap doe je schort aan!
Vervolgens neem je een snijplank en keukenmes en snij je alle groenten fijn (dan hoef je tussendoor niet veel meer te doen).
Begin met het gehakt te bruinen, haal het erna uit de pan en laat het aanbaksel in de pan. Fruit daarin de ajuin, look, chili, wortel, paprika’s en de selder. Stoof dit tot de ui zacht wordt en voeg hierna de kruiden toe, vervolgens de tomatenblokjes en boontjes. Laat het een 30 tal min sudderen op een laag vuur. Snij ondertussen de chocolade fijn en voeg deze bij de chili con carne.

Naar het einde van de 30 min kijk je voor het bijgerecht naar keuze voor te bereiden, zelf gebruikten we basmatirijst. Opdienen op tafel met wat zure room en koriander erbij en klaar!

Smakelijk!